Verhalen van deelnemers

Hieronder lees je verhalen die geschreven zijn door deelnemers aan het Schrijfcafé Den Bosch. Het zijn (veelal) ruwe teksten die nog niet geredigeerd of herschreven zijn. Veel leesplezier!

Ik zal iedere keer in een web terecht komen en ik kom iedere keer in een web Een spinnenweb Vol met draden Doolhof, donker en wel Manipulatie en ik ben de marionet Ik laat me leiden Ik zit vast Net als je in een doodlopende straat bent Vol met puin Ruïne die steeds meer...

Zelfgebakken, homemade met de geur van meer Het deed me aan haar denken Het deeg verbindend en gelaagd Gebakken in de vorm van een bast De appels vers uit onze boomgaard Veel partjes, een geheel Met het zoete van krenten, rozijnen en een snuf kaneel De warme damp die zich...

De wind gierde om het huis, als een angstaanjagende begeleiding van gewoonlijk vriendelijke sneeuwvlokjes die nu echter een allesbehalve aardige indruk maakten. Ze vleiden zich niet zachtjes neer, maar pleegden in ijzingwekkende snelheid harakiri op elk object waar ze maar op plakken konden. De witte...

Mijn broer en ik. Het is dat we familie zijn, tenminste daar ga ik vanuit. Maar eigenlijk heb ik niets met hem. Hij woont in Limburg, aan de andere kant van het land. Dus we zien elkaar, gelukkig, niet vaak. Maar met Kerst ontkomen we...

Binnen een paar minuten was hij aan de beurt. Jaloers keek Herman opzij, waar zich een langere wachtrij had gevormd en de laatste persoon zojuist breed grijnzend was aangesloten. Maar Herman mopperde. “Ik sta bij de Jumbo ook altijd in de verkeerde rij.” Emiel schreef een...

1. De wachtrij Bruine leren neuzen tikken roze suède konten aan. 2. Aagje zag een rij. Ze is er tussen gaan staan. Waarop ze wachten? Dat weet ze niet. Daar komt ze over 191 schoenen wel achter. Door: Lisa Hustings, ruwe versies, of een stukje uit een ruwe versie, geschreven tijdens het schrijfcafé...