Verhalen van deelnemers

Hieronder lees je verhalen die geschreven zijn door deelnemers aan het Schrijfcafé Den Bosch. Het zijn (veelal) ruwe teksten die nog niet geredigeerd of herschreven zijn. Veel leesplezier!

De wind gierde om het huis, als een angstaanjagende begeleiding van gewoonlijk vriendelijke sneeuwvlokjes die nu echter een allesbehalve aardige indruk maakten. Ze vleiden zich niet zachtjes neer, maar pleegden in ijzingwekkende snelheid harakiri op elk object waar ze maar op plakken konden. De witte...

Mijn broer en ik. Het is dat we familie zijn, tenminste daar ga ik vanuit. Maar eigenlijk heb ik niets met hem. Hij woont in Limburg, aan de andere kant van het land. Dus we zien elkaar, gelukkig, niet vaak. Maar met Kerst ontkomen we...

Binnen een paar minuten was hij aan de beurt. Jaloers keek Herman opzij, waar zich een langere wachtrij had gevormd en de laatste persoon zojuist breed grijnzend was aangesloten. Maar Herman mopperde. “Ik sta bij de Jumbo ook altijd in de verkeerde rij.” Emiel schreef een...

1. De wachtrij Bruine leren neuzen tikken roze suède konten aan. 2. Aagje zag een rij. Ze is er tussen gaan staan. Waarop ze wachten? Dat weet ze niet. Daar komt ze over 191 schoenen wel achter. Door: Lisa Hustings, ruwe versies, of een stukje uit een ruwe versie, geschreven tijdens het schrijfcafé...

Onder mijn kussen bewaar ik haar Beelden van vroeger – ze vallen me zwaar Spiegels van wat ooit zo werkelijk was Dun zijn de draadjes, breekbaar als glas Onder mijn kussen, weg van gevaar   Onder mijn kussen bewaar ik haar Zuiver als spinrag – toch door elkaar ’k Wil ze beschermen, nu...

“We gaan aan de gang met kleur.” Dus Daar was het weer. Of eigenlijk: het was er niet. Zoals zo vaak in de afgelopen jaren, ontbrak het me volkomen aan inspiratie. Schrijven in opdracht had me genekt en doet me nog steeds de das om. Jarenlang creatief...